21.06.2010

Neglens anatomi - Matrix del. I





Det er simpelthen så vigtigt at have en smule kendskab til neglen og dens opbygning før man overhovedet overvejer at lakere, file eller lave professionelle behandlinger.

Man må aldrig undervurdere hvor mange skader der laves og kan laves i neglene hvis man selv går i gang med en fil derhjemme eller jævnligt besøger en sadistisk negletekniker! OMG!


Ovenstående illustration giver et groft tegnet billede af hvordna neglen virkelig er bygget op.
Neglen består jo af keratinceller. Det er de fleste ikke i tvivl om. Keratinceller finder vi også i huden og i vores hår. Meeeeen, det er absolut ikke det samme.
Neglecellerne produceres i det lille område hvor neglen vokser ud, og ligger beskyttet under huden. Her bliver keratincellerne skudt ud som bolde i kanoner. Som perler på snor danner de flotte smidige rækker af keratinceller. Når keratincellerne stadig er i Matrix (her hvor neglen produceres) er de usammenpressede og hvide, og lige så snart de forlader matrix, bliver de trykket sammen, bliver flade og gennemsigtige. Ikke lyserøde, som øjet misvisende fortæller, men gennemsigtige uden nogen som helst form for farve.
Så tænker du måske: Hvad er så det hvide vi kan se i neglepladen dernede hvor neglen vokser ud? Det er faktisk den synlige del af matrix. Det vil sige at neglecellerne stadig er usammenpressede og helt nye. Dog ligger de ikke beskyttet dernede, så derfor skal man altid passe ekstra på ikke at lave skader i det område. Denne hvide halvmåne kaldes lunula.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar